Melasma o cloasma

Què és el melasma o cloasma?

El melasma, també anomenat cloasma, és un problema de pell molt comú que afecta sobretot a dones en edat fèrtil.
Apareixen taques marronoses a la cara, especialment a la pell sobre el llavi superior, les galtes, el front, el mentó o el dors del nas. Rarament pot afectar també el coll o el dors dels avantbraços.
El melasma és purament un problema estètic. No té cap risc mèdic ni produeix cap símptoma (és a dir, no pica, no cou, no fa mal). Malgrat això, el pacient amb melasma pot experimentar-ho com un problema important, donat que afecta la seva imatge personal.

Quines són les causes?

L’exposició a la llum és la causa fonamental, principalment la llum procedent del sol.
Les malaltes més freqüentment afectades pel melasma són dones joves o de mitjana edat en edat de tenir fills. L’embaràs, els anticonceptius orals i qualsevol altre tractament hormonal amb estrògens poden induir un melasma. Per tant, és fàcil imaginar que les hormones, particularment els estrògens, hi juguen un paper fonamental en l’aparició d’aquestes taques.
Les dones d’origen llatí, asiàtic, i en general, de pell més fosca, tenen més risc de tenir un melasma.
També hi ha un component genètic. Dit d’una altra manera, si té algun familiar amb melasma, vostè té també més probabilitat de desenvolupar-lo.
Per últim, certs cosmètics o productes irritants de la pell, incloent la depilació amb cera, poden induir o empitjorar el melasma.

Com es diagnostica?
Un cop ha aparegut, té solució?
Com es tracta el melasma?
Tan important és protegir-se del sol?
A part del sol, altres fonts de llum poden empitjorar el melasma?
Em puc maquillar?

Més informació descarregant la fitxa de consells en format pdf:

Descarregar consell melasma o cloasma