Qui sóc

...

Sóc el Dr. Josep Herrero, dermatòleg, nascut l’any 1972 a Barcelona.

Dr. Josep Herrero

L’any 1990 vaig iniciar els estudis de Medicina i Cirurgia a l’Hospital Clínic de Barcelona, on vaig acabar la llicenciatura l’any 1996.

L’any 1997 vaig aprovar l’examen M.I.R. i un any després, vaig començar l’especialitat de Dermatologia Mèdico-Quirúrgica i Venereologia al mateix Hospital Clínic. El 2002 vaig aconseguir el títol d’especialista, i aleshores va començar la meva trajectòria investigadora.

Durant un any i gràcies a haver guanyat la beca Emili Letang del mateix hospital, vaig dur a terme un projecte de recerca sobre unes malalties autoimmunes greus de la pell i les mucoses, anomenades pèmfigs.

Un cop acabat el projecte l’any 2003, vaig marxar a fer la tesi doctoral a Alemanya, gràcies a una altra beca predoctoral, finançada per la Universitat de Würzburg i la Fundació Else Kröner-Fresenius. Al cap de dos anys vaig enllestir tots els estudis de laboratori i vaig tornar a treballar a Barcelona.

Vaig presentar la tesi l’any 2007 a la Universitat de Würzburg, amb la qualificació Magna Cum Laude, amb un treball sobre els pemfigoides, unes altres malalties de la pell, també d’origen autoimmune.

Des del 2005 i durant 10 anys, he treballat al Servei de Dermatologia de l’Hospital del Mar, com a metge assistencial responsable de la Unitat de Malalties Ampul•loses Autoimmunes, Porfíries i Dermatitis Atòpica de l´adult, i dermatòleg de referència de dos Centres d’Atenció Primària de Barcelona ciutat (CAP Poblenou i CAP La Pau).

Durant aquests 10 anys i amb la col•laboració inestimable dels meus companys de l’hospital i d’altres centres a l’estranger, vam aconseguir dos projectes de recerca competitius del Fondo de Investigación Sanitaria (Instituto de Salud Carlos III, Ministeri de Ciència i Innovació). Ambdós projectes centrats en intentar trobar eines terapèutiques per malalties autoimmunes greus de la pell. Per dur a terme aquests projectes de recerca bàsica vaig formar part de l’Institut Municipal d’Investigació Mèdica (IMIM), al Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona (PRBB).

L’any 2009 vaig organitzar el primer curs nacional sobre malalties autoimmunes de la pell, curs que s’ha mantingut en el temps fins enguany, i que gràcies a la feina de molts companys de tot el país s’ha convertit en un referent per tots els dermatòlegs i residents de l’especialitat.

Sóc membre de les Acadèmies Espanyola i Europea de Dermatologia, i de diversos grups de treball relacionats amb la recerca en patologies de la pell i mucoses. He col•laborat a més amb departaments de Recerca i Desenvolupament a la indústria farmacèutica. A més, he escrit diversos treballs en revistes científiques nacionals i internacionals (disponibles online a la base de dades pública Pubmed, només escrivint el meu nom i cognoms a la barra superior), i he estat revisor-avaluador de treballs en diversos mitjans i entitats científiques.

Des de l’any 2014 treballo en l’àmbit assistencial privat al Centre Mèdic Quirónsalud DIGEST i des del 2021 al Centre Mèdic Torregrosa, a Badalona.

No vull deixar d’agrair la meva parella, els meus fills i la resta de la meva família, els meus amics, professors, companys de feina i pacients, que han fet del meu trajecte vital un camí, no exempt d’alguns moments difícils, però globalment molt productiu i ple de moments feliços! Gràcies a tots!