Tractament sudoració amb toxina botulínica

El tractament de la sudoració axil·lar amb toxina botulínica és un tractament mèdic eficaç i molt segur.

Què és la hiperhidrosi?

La hiperhidrosi és un excés de sudoració que pot afectar tot el cos o només certes parts, com ara les aixelles, palmells, plantes, cap i cara.

Pot suposar un problema psicològic molt important per la persona que el pateix.

En el cas de la sudoració axil·lar, el pacient pot arribar a estar molt acomplexat per les taques de suor a la roba i la olor. Hi ha pacients que porten una samarreta interior afegida per intentar absorbir les taques d’humitat, es canvien vàries vegades la roba durant el dia, i fins i tot deixen de sortir o quedar amb altres persones per la vergonya que els ocasiona. Els afecta tant a nivell personal com laboral.

Com es tracta la hiperhidrosi axil·lar?

Hi ha diversos mètodes per tractar-la: sabons i desodorants especials, ús d’aparells d’iontoforesi, medicaments per boca, cirurgia i toxina botulínica.

En el cas de les aixelles, la toxina botulínica aconsegueix en un 90% de casos eliminar o reduir notablement la sudoració, al bloquejar temporalment l’activitat de les glàndules de la suor. A diferència del tractament de palmells i plantes, on pot ser dolorós, el tractament de les aixelles és pràcticament indolor.

És especialment recomanable en pacients que no vulguin sotmetre’s a cirurgia (ja que aquesta intervenció quirúrgica precisa de Cirurgia Toràcica i requereix anestèsia general)

En què consisteix el tractament amb toxina botulínica de la hiperhidrosi?

Molt fàcil. La toxina botulínica s’administra en petites dosis a través de punxadetes amb una agulla finíssima, tant fina que el dolor que ocasiona es mínim. Per tant, no requereix d’anestèsia.

I el tractament és molt ràpid. La sessió dura en total uns 30 minuts.

Els efectes es veuen ja des de la primera setmana i duren una mitjana de 7 mesos. Recordi que hi ha pacients als què els efectes els dura uns 5 mesos, i altres als quals els dura fins a un any. Actualment no tenim una manera de predir amb exactitud quant de temps durarà en el seu cas particular.

He de prendre precaucions especials després del tractament?

Un cop acabada la sessió de toxina botulínica, el pacient pot fer vida completament normal.

Només es recomana evitar activitats que comportin estar a temperatures altes durant les quatre hores immediatament posteriors (exercici físic, sauna, jacuzzi…)

Quantes sessions de toxina botulínica són necessàries?

Idealment s’hauria de repetir el tractament quan es perd l’efecte.

Tanmateix, molts pacients trien fer-se una sessió a l’any, durant els mesos de finals de primavera o principis d’estiu. D’aquesta forma l’efecte els dura tota l’època de calor, quan es troben pitjor, i el tractament els surt molt més econòmic.

Tractacment sudoració