Cures després d’una intervenció quirúrgica

.

Si vostè ha estat sotmès a una intervenció quirúrgica superficial, és normal que pugui tenir un petit sagnat o algunes molèsties en les hores posteriors, quan es passa l’efecte de l’anestèsia.

Què fer si em fa mal?

Aquestes ferides solen donar poques molèsties, que es poden tolerar perfectament sense haver de prendre res. Si el dolor és més alt i necessita prendre un analgèsic, prengui per exemple paracetamol (sempre que vostè no sigui al∙lèrgic). Eviti la presa d’antiinflamatoris tipus aspirina (àcid acetilsalicílic i derivats), per què poden afavorir el sagnat.

Què fer si em sagna?

Un sagnat lleuger pot controlar-se fent pressió constant sobre la ferida, durant 10-15 minuts. Si vostè s’ha hagut de canviar la bena o apòsit, pot fer servir gases impregnades amb aigua oxigenada. Si malgrat això el sagnat és important, acudeixi al centre mèdic d’urgències.

Com faig la cura? Em puc dutxar?

Les cures després d’una petita intervenció quirúrgica s’han de fer diàriament. A no ser que el seu metge li hagi dit el contrari, després de 24 hores vostè es pot dutxar normalment, assecar-se bé la ferida i fer-se la cura tal i com li hem explicat a la consulta. Habitualment, amb la ferida ja neta i seca, s’aplica una solució antisèptica o una crema antibiòtica (el què li haguem indicat), i finalment tapar-la amb una bena o apòsit net. És recomanable portar la ferida sempre tapada fins que li haguem retirat els punts de sutura, o en cas de no portar punts, fins que la ferida presenti una crosta ben seca o estigui completament cicatritzada.

Importa si fumo o bec alcohol?
Puc prendre el sol quan ja tingui la ferida ben cicatritzada?
Puc fer esport?

.

Més informació descarregant la fitxa de consells en format pdf: